2017-08-30

IT-Högskolan samarbetar med Pluralsight

IT-högskolan vill ständigt utvecklas och förbättras. Det är nödvändigt när man vill ha de bästa utbildningarna inom IT, och att de främsta utvecklarna började sin karriär hos oss, vilket är vårt mål. I år har vi en nyhet som vi är mycket stolta över. Vi har inlett ett samarbete med Pluralsight. Det innebär att alla våra studenter har ett konto på Pluralsight, och en oändlig gruva av kunskap att gräva ur.

Vad är då Pluralsight och varför är det ett så fantastiskt samarbete? Pluralsight erbjuder en stor mängd videoföreläsningarpluralsight-logo-vrt-color-2 inom utveckling och IT.  Det är yrkesverksamma och proffs inom respektive område som spelar in föreläsningar. Vi gillar att det bidrar till studenternas nyfikenhet. Vi vill att  våra studenter ska veta att det bara är deras egen  nyfikenhet som sätter gränser, och med hjälp av Pluralsight kan de ta till sig nyheter och idéer som väcker deras kreativitet. Det här kommer hjälpa våra studenter att nå bättre resultat, då de har tillgång till en helt ny värld av kunskap. Självklart ställer det också krav på studenterna. De måste själva engagera sig och vilja ta till sig kunskap. Men ska man jobba inom IT och med utveckling måste man vara villig att alltid inhämta ny kunskap och alltid vara villig att ta till sig nyheter.

Pluralsight gör också att undervisarna kan lägga upp föreläsningar som komplement till undervisningen på skolan. Lärarna kan också nyttja materialet i undervisningen, och istället för att ta fram egna föreläsningar kan de lägga tid på att ta fram bra labbar och övningar till studenterna.  Vi tror det här kommer hjälpa oss att höja nivån ytterligare.  Pluralsight kommer alltså inte ersätta undervisningen på skolan, det är bara ytterligare en resurs som lärarna kan nyttja som ett komplement till undervisningen.

Som student på en yrkeshögskoleutbildning (YH-utbildning) så läser man korta utbildningar som snabbt ska ledat till jobb. Då är det viktigt att studenterna kan tillgodogöra sig mesta möjliga kunskap på den korta tiden. Att då få ett komplement till undervisningen på skolan är värdefullt, då det ger studenter möjlighet att få fler föreläsningar inom komplexa områden som kan vara svåra att förstå på kort tid. Vi är glada över den här nyheten, och vi vet att det kommer höja nivån ytterligare.

Länk till Pluralsight hittar du här