Kursstart 2019-08-19

Frontend utvecklare

Vem är du?

Gillar du att skapa webblösningar till webben, smartphones och surfplattor? Då är IT-Högskolans utbildning Frontend-utvecklare perfekt för dig. Du är nyfiken på hur webbdesign och användarvänlighet påverkar en webblösnings funktioner och upplevelse. Du  lära dig nya verktyg och metoder då branschen är i en ständig förändring.

Under utbildningen:

Som frontendutvecklare är du ansvarig för att hemsidor anpassas utifrån webbläsare, smartphones och läsplattor. Du kommer att jobba med design och att skapa hemsidor som är användarvänliga. Att skapa hemsidor med HTML, CSS och JavaScript – som är anpassade efter användaren behov är centrala för en frontend-utvecklare. Andra viktiga egenskaper du får lära dig är att arbeta i team genom den agila metoden Scrum. Genom gästföreläsare och företagsbesök kommer du få en god affärsförståelse och de avgörande faktorerna för en framgångsrik webbplats. Att förstå en beställare och hitta lösningar på kunders problem är viktiga egenskaper för att utveckla kraftfulla och användarvänliga hemsidor.

Efter utbildningen:

Du kommer bli Frontend-utvecklare med de kompetenser som de företag som vill sälja och marknadsföra sina tjänster och produkter efterfrågar. Som frontend-utvecklare kommer du arbeta med webbutveckling och de funktioner som möter ögat.

Ansök här! Intresseanmälan