2017-02-24

Jobben väntar på dig!

Det råder stor brist på programmerare idag, i slutet av förra året fanns en brist på 30 000 IT-experter och inom fyra år kommer det behövas 60 000 programmerare. Att läsa en IT-utbildning leder därmed till jobb, och du har stora möjligheter till en inspirerande karriär. Jobben väntar på dig!

Det råder fortfarande en bild av att det innebär att man sitter i en källare och kodar i sin ensamahet när man jobbar som programmerare. Men den bilden stämmer verkligen inte. Programmering är snarare ett socialt arbete, där du arbetar i team med andra utvecklare. Du är kreativ och är  med och skapa innovativa lösningar för företag och privatpersoner. Det bästa är att IT-branschen ständigt utvecklas och är i förändring.

Vi lever i en tid där tekniken är på framfart, och med hjälp av hungriga programmerares nyfikenhet, kreativitet och skaparlust kan vi förändra världen och hur vi ser på teknik. Det är spännande!

IT-högskolan märker av trycket från arbetsmarknaden. Vi får förfrågningar varje vecka från företag som söker nya medarbetare. Av våra studenter som tog examen 2016 hade 8 av tio fått jobb på examensdagen. Det innebär att de flesta går direkt från utbildningen till ett välbetalt arbete.

På YH-utbildningar läser man en kurs som heter LIA, vilket står för lärande i arbete. Det innebär att studenterna har praktik på företag under utbildningen. Det gör att ni som pluggar hos oss kommer i kontakt med branschen och knyter viktiga kontakter redan innan ni är ute i arbetslivet. Det är en win-win situation, för det gör att företag kan fånga in er och få tillgång till de bästa kompetenserna.

Läs mer om behovet av programmerare här