Kursstart 2018-08-20

Webbutvecklare

Vem är du?

Vill du bli proffs på att skapa hemsidor där fokus ligger på både formgivning och funktionalitet? Du vill arbeta på webbbyrå, reklambyrå eller i någon annan kreativ miljö med stora karriärmöjligheter. Då är IT-Högskolans utbildning till webbutvecklare utbildningen för dig. I rollen som webbutvecklare har du nytta av din kreativitet och ditt öga för färg och form, du är social och gillar att klura ut smarta lösningar för att skapa hemsidor som lockar besökare.

Under utbildningen:

Under utbildningen kommer du att lära dig att skapa hemsidor med hjälp av CMS verktygen WordPress och Drupal. du lär dig också klassisk webbutveckling i bland annat PHP och Javascript. Du arbetar front end vilket innebär att du skapar det man ser och använder när man surfar in på en webbplats. Fokus ligger på att skapa sidor som är användarvänliga, lättlästa och snabbladdade. Du får lära dig att skapa hemsidor som fungerar både på smartphones och surfplattor. För att skapa sidor med snygg design kommer du också lära dig att använda verktyg som Photoshop.
Det som gör dig unik är din förmåga att utveckla funktionalitet i CMS-verktyget vilket ger dig
möjlighet att skapa egna plug-ins och e-handelslösningar. Då rollen som webbutvecklare är kreativ och du ofta arbetar i team är undervisningen utformad efter de arbetsmetoder som används i arbetslivet.

Efter utbildningen:

Du blir webbutvecklare med expertis inom CMS viket kommer göra dig mycket efterfrågad på marknaden. Att ha en snygg och effektiv hemsida är attraktivt idag, allt fler företag säljer och marknadsför sina varor och tjänster på webben vilket gör att det finns en brist på kunniga webbutvecklare.

Efter avslutad utbildning kan du jobba som:
• Webbutveckare
• Webbprogrammerare
• Webbutvecklare
• PHP-utvecklare
• WordPress- och Drupalutvecklare

wordpressdrupal

 

Annie Webbutvecklare

 

Vad är CMS?

CMS står för Content Management Systems (innehållshanteringssystem). Det innebär att du som webbutvecklare arbetar i ett system med teman som modifieras och justeras för att passa just din lösning. De mest välkända systemen är WordPress och Drupal. WordPress är världens största CMS-verktyg och har funnits sedan 2003, sidor som eBay, MTV och BBC är byggda med WordPress. Genom att utveckla hemsidor med ett CMS-verktyg arbetar du effektivt, responsivt och flexibelt. Både WordPress och Drupal är byggt med PHP som är värdens vanligaste programmeringsspråk för webben.

Här är några exempel du säkerligen känner igen:

http://www.newyorker.com/
http://www.bbcamerica.com/
http://www.sonymusic.com/
http://www.mtv.com/news/

Ansök här! Intresseanmälan