Kursstart 2017-08-22

Mjukvarutestare

Vem är du?

Vill du lära dig hur system kvalitetssäkras innan de lanseras på marknaden?
Då är IT-Högskolans utbildning Mjukvarutestare perfekt för dig. Du är noggrann, gillar grundläggande programmering och att identifiera förbättringar. Som Mjukvarutestare lär du dig hela processen från kravspecifikation till lansering av produkt.  Alla tidigare studenter har fått LIA-praktik på relevanta företag och många har tagit steget till anställning. Utbildningen är CSN berättigad! Sista ansökningsdag är 15 maj 2017.

Under utbildningen:

Utbildningens fokus mot testning av mobila och webbaserade plattformar gör att du blir konkurrenskraftig inom de områden där stor del av dagens utveckling sker. Du kommer lära dig programmering för att kunna skapa automatiserade tester vilket branschen anser är avgörande för en mjukvarutestare i dagsläget. Du kommer lära dig de viktigaste verktygen i branschen som JIRA, Selenium, Cucumber, FitNess, m.m. Du lär dig också att arbeta i team genom de agila metoderna Scrum och XP men även Kanban. Under utbildningen erbjuder IT-Högskolan en kostnadsfri ISTQB-certifiering som branschen värdesätter högt. Som student på IT-Högskolan tar du del av den etablerade företagspool som är kopplad till utbildningen.

Ett axplock ur företagspoolen 2016 kopplat till Mjukvarutestare.

Företagspool Mjukvarutest 2016

Efter utbildningen:

Just nu råder det stor brist på mjukvarutestare i branschen. I och med att du praktiskt kan automatiserad testning, förståelse för de vanligaste testverktygen i kombination med ett agilt arbetssätt och erhållit ISTQB-certifieringen besitter du de kunskaper som branschen efterfrågar.

Efter avslutad utbildning kan du jobba som:
• Mjukvarutestare
• Testledare
• Testdesigner
• Kvalitetssäkrare inom kravhantering
• Kravhanterare

 

 

 

 

Mjukvarutest

Just nu råder det stor brist på mjukvarutestare enligt AMS och deras prognoser på ett, fem och tio års sikt.  Med IT-Högskolans fokus på webb och applikationer blir du konkurrenskraftig på de området där stor del av dagens och morgondagens utveckling sker, mot de mobila och webbaserade plattformarna. Här kommer du få samarbeta med IT-Högskolans andra YH-utbildningar Applikationsutvecklare till iPhone och Android och .NET-utvecklare med att testa olika typer av applikationer i skarpt läge.

Du kommer lära dig hela processen från kravspecifikation till lanserad produkt. I början av utbildningen lär du dig grunderna i programmering och förmågan att kommunicera med kunder och mjukvaruutvecklare på ett effektivt sätt. Nästa steg är att lära dig de olika testverktyg och lära dig att skapa automatiserade tester. Du kommer lära dig att testa större system, mobilapplikationer, webbapplikationer och enklare spel. Allt för att du ska lära dig att hitta buggar och defekter så effektivt som möjligt, företagen vill skapa buggfria produkter och tjänster. Därför utgår utbildningen från branschens behov och krav på kvalitetssäkra dataprogram.

 

 

 

Vad gör en Mjukvarutestare?

Första steget är att förstå vad som ska göras. Detta yttrar sig ofta i en kravspecifikation från en beställare. Viktiga egenskaper är att förstå och kunna tolka kravspecifikationen. Nästa steg blir att kunna förutse vad som kan bli problem utifrån den kravspecifikation du tagit del av. Du kommer skapa så kallade testfall då du förutser vad som är de viktigaste funktionerna att testa utifrån kravspecifikationen. När du skapat ditt testfall är det dags för själva testningen. Du behöver välja vilken metod du ska använda samt vilket testverktyg. I testfasen är det viktigt att kunna skapa automatiserade tester och ändamålsenliga tester för att utfallet ska bli så bra som möjligt. Det sista steget blir att kommunicera testresultatet till berörd avdelning. Här kommer din kommunikativa förmåga sättas på prov och din affärsförståelse.

Mjukvarutest1

*förstora genom att klicka på bilden.

Ansök här!   Intresseanmälan