Kursstart 2017-08-22

Applikationsutvecklare till iPhone och Android

 

Applikationsutvecklare till iPhone och Android är en 1,5 årig utbildning vilket motsvarar 300 YH-poäng och ger dig en yrkeshögskoleexamen. En utbildning för dig som snabbt vill bli anställningsbar. Starten i augusti 2017 blir fjärde starten av utbildningen och alla tidigare studenter har haft relevanta LIA-företag och många har tagit steget till anställning. Utbildningen är CSN berättigad! Sista ansökningsdag är 15 maj 2017.

Applikationsutvecklare till iPhone och Android är en utbildning för dig som snabbt vill ut i arbete, till en bransch som har stort behov av dina nyvunna kunskaper. Du vill arbeta kreativt med både applikationsdesign och skapandet av appar till Android, iPhone och iPad. Du gillar att arbeta praktiskt med stark koppling mellan teori och praktik. Utbildningen ger dig ett helhetsperspektiv inom design, teknik, att arbeta i projekt och att förstå beställarens behov. Du kommer också att förstå beslutsprocessen i företag och organisationer.

Under utbildningen

Du kommer får spetskompetens inom applikationsutveckling och grundläggande kunskaper inom projektledning och kommunikation med kravställaren. Du får lära dig att självständigt bygga professionella mobilapplikationer (native och crossplatform) med hjälp av C#, Java och Object-C samt Swift. Designa användarvänliga gränssnitt och vyer som passar för både Android, iPhone och iPad. Även hur du marknadsför din app mot kunder och ett affärsmässigt förhållningssätt. Du får lära dig att planera, genomföra projekt och säkerställa att förväntat resultat uppnås. Du kommer besitta en teknikkompetens men också den viktiga förståelsen för hur du arbetar i projektform. Under kursen LIA (Lärande I Arbete) skapar du dig värdefull erfarenhet och ett kontaktnät för kommande arbete. IT-Högskolans är unika med en dedikerad företagspool där du som student får tillgång till dedikerade företag med anställningsbehov inför din LIA-kurs. Våra lärare är från IT-branschen vilket gör att de besitter den senaste kunskapen och har en stark näringslivsanknytning.

Ett axplock ur företagspoolen kopplat till Applikationsutvecklare till iPhone och Android 2016.

Företagspool Applikationstuvecklare till iPhone o Android

IT-branschen behöver Applikationsutvecklare till iPhone och Android

Efter kursens slut har du spetskompetensen inom Applikationsutveckling som IT-branschen efterfrågar. I vårt kontaktnät har vi en mängd IT-bolag som söker dig som utbildad Applikationsutvecklare.

Efter avslutad utbildning kan du jobba på:
-Apputvecklings företag
-Reklam och annonsbyråer
-Dataspelföretag
-Webbföretag
-IT företag

Här är några exempel på projekt som studenter har gjort i Android efter första terminen:

Vad gör en apputvecklare? Se arbetsförmedlingens yrkesfilm om apputvecklare.

Ansök här!Intresseanmälan